Garmin sätter GPS-navigatorn på dina handled 2015: Garmin kombinerar träningsspårning och navigering för bärbar utomhus

Garmin sätter GPS-navigatorn på dina handled 2015: Garmin kombinerar träningsspårning och navigering för bärbar utomhus

Konvergens är en trend som vi ser mer och mer med bärbar teknik, där enheter i allt högre grad suddar ut linjerna mellan traditionella produktkategorier.

Garmin är en stor aktör i denna rörelse – se Vivoactive som kombinerar regelbunden träningsspårning med en golfklocka – och en annan av dess CES 2015-lanseringar, Garmin Epix, passerar också över några genrer.

Garmin Epix är en handhållen navigator för handleden, i kombination med en smartwatch, med funktioner för spårning av träning också.

Varningsfull dom: Garmin Forerunner 920XT recension

Garmin Epix lanseringsvideo

GPS-navigatorn har en världsomspännande skuggad lättnadskarta som redan är installerad (med ett års prenumeration på BirdsEye satellitbilder ingår) och TOPO US 100K på vissa modeller. Det finns också ytterligare 8 GB lagringsutrymme så att du kan lägga till egna kartor och satellitbilder.

Det fungerar med både GPS- och GLONASS-system och erbjuder bärarens waypoint och koordinatnavigering och det finns en praktisk TracBack-funktion som tar tillbaka vandrare till var de började om de går vilse.

Allt detta görs med 1,4-tums pekskärm och det finns inbyggda aktivitetsspårning och sportlägen som också använder GPS-anslutningen, tillsammans med den inbyggda 3-axliga elektroniska kompassen och accelerometern.

Varningsfull recension: Garmin Vivosmart

Eftersom det här är en Garmin-enhet kan du naturligtvis koppla den till en pulsmätare för VO2-baserad träning.

Garmin Epix använder också den nya Connect IQ-appplattformen – så du kan förvänta dig att nya widgets läggs till längre ner på linjen och det finns grundläggande smartwatch-funktioner som inkommande samtalsvarningar, texter, e-post och kalenderpåminnelser.

Med GPS påslagen får du 24 timmars livslängd, klockläget (med allt avstängt) förlänger livet till 16 veckor. Det är vattentätt ner till 50 meter.

Varningsfull dom: Garmin Vivoactive

Prislappen är ganska rejäl men för den mängd teknik Garmin har packat i Epix är det inte riktigt förvånande. Det rekommenderade priset är $ 549,99. Det kommer att säljas under Q1 2015.