Gawker Media ansöker om konkurs efter Hulk Hogan-rättegången

Gawker Media ansöker om konkurs efter Hulk Hogan-rättegången

nick dentonOm du har läst webbplatser som Gizmodo, Jezebel, Deadspin, Jalopnik, Kotaku eller Lifehacker kanske du kanske inte vet att dessa webbplatser faktiskt är under kontroll av ett moderbolag som heter Gawker Media. Nu ser det ut som deras moderbolag är i trubbel eftersom de nyligen har ansökt om konkurs.

Detta följer på en rättegång med den tidigare WWE-brottaren Hulk Hogan där han stämde företaget efter att de publicerat ett klipp av hans läckta sexband. Gawker förlorade rättegången som krävde att de skulle betala Hogan 140 miljoner dollar i skadestånd, och det avslöjades senare att PayPals medgrundare Peter Thiel var den som bankrollade rättegången eftersom det verkade som att Thiel tog upp frågan om hur vissa Gawker-webbplatser drivs.

Gawker hade ursprungligen begärt att domaren skulle tillåta dem att överklaga innan de betalade till Hogan, förmodligen i hopp om att överklagandet skulle upphäva beslutet, men domaren hade nekat deras begäran som vissa har spekulerat ledde till att företaget lämnade in konkurs.

Nu innan du blir för orolig över att några av dina favoritwebbplatser stängs verkar det som om IGNs utgivare Ziff Davis har lagt ett bud på Gawker Media och dess tillgångar. Det är oklart hur detta kommer att spela ut till slut, men utan tvekan är detta en ganska stor affär.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal.