George RR Martin publicerar provkapitel från vinterns vindar

game-of-thrones-dos

game-of-thrones-dosSom det ser ut är den senaste säsongen av Game of Thrones inte längre baserad på George RR Martins böcker. Detta beror på att Martin ännu inte har slutfört skrivandet av boken, men det verkar som att han är på god väg att göra det. I en blogguppdatering meddelade Martin faktiskt att de kommer att publicera ett exempelkapitel från den kommande The Winds of Winter-boken.

Martin är snabb att avfärda rykten om att publiceringen av provkapitlet är en indikation på att boken är klar, så försök att inte läsa för mycket i den. “Vill du veta vad Sand Snakes, Prince Doran, Areo Hotah, Ellaria Sand, Darkstar och resten kommer att göra i WINDS OF WINTER? Ganska mycket, faktiskt. Provet ger dig en smak. För resten måste du vänta. Och nej, bara för att spika några skitrykten, att ändra provkapitlet betyder INTE att jag är klar. Se ikonen ovanför? Monkey är fortfarande på min rygg … men han växer, han är, och en dag … ”

Nu för att vara rättvis har Game of Thrones TV-programskapare tagit kreativa friheter med Martins material under de föregående säsongerna, men för det mesta har det förblivit troget till historien, eller åtminstone det övergripande temat. Säsong 6 är helt på egen hand, så vad du läser i detta exempelkapitel kanske inte ens ligger nära vad showen kommer att handla om.

Vi vet att vissa fans kanske inte är så nöjda med att ha två olika versioner men så är det bara. Om du har lite tid över kan du kolla in provkapitlet på Martins webbplats.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Game Of Thrones.