GIF tillåts inte vid OS

rio 2016

Rio 2016GIF är ett utmärkt sätt att dela en del av en video som du tror kan vara relevant. Eller det kan också vara ett sätt att dela roliga bilder, men oavsett vad du har för avsikt verkar det som om Internationella OS-kommittén har förbjudit nyhetsbyråer som täcker spelen för att skapa GIF av sportevenemang.

Enligt reglerna står det att “Olympic Material får inte sändas på interaktiva tjänster.” Det beror på att det kommer att göra det “Tillåta tittaren att göra ett visningsval inom en kanal och därmed se olympiskt material vid andra tillfällen och program än när de sänds som en del av ett nyhetsprogram …”

Reglerna fortsätter att säga, “Dessutom är det uttryckligen förbjudet att använda olympiskt material omvandlat till grafiska animerade format som animerade GIF (t.ex. GIFV), GFY, WebM eller korta videoformat som Vines och andra.” Enligt Mashables tolkning låter det som att kommittén vill att tittarna ska se spelet från rättighetsinnehavaren, i motsats till någon annan webbplats eller nyhetspublikation som skapar GIF-filer av vissa ögonblick i spelen.

Uppenbarligen om någon fångas på att bryta mot reglerna kan de hamna i en rättegång, men utan tvekan är många människor på internet inte så glada över.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal and Sports.