Google Allo klarar 5 miljoner installationer på Google Play

Google Allo klarar 5 miljoner installationer på Google Play

google-alloFör ungefär en vecka sedan lanserade Google sin nya messenger-app, Allo. Appen tillkännagavs ursprungligen och visades på Google I / O tidigare i år, men det var först förra veckan som den äntligen släpptes för både iOS- och Android-enheter. Hur mår appen? Visar sig att det går ganska bra.

Enligt siffrorna från Google Play Store har det avslöjats att Allo har installerats mer än 5 miljoner gånger. Observera att detta nummer endast är för Android, vilket innebär att det i kombination med iOS-installationer kan vara ännu högre. Appen lyckades också säkra $ 1-platsen i Play Store under helgen, men den har sedan dess fallit.

En av Alros styrkor är att den kommer med Google Assistant bakad i den, vilket ger den “smartare” funktioner som en vanlig messenger-app kanske inte har. Men nyligen har Google blivit utsatta för Alros integritetsfunktioner. När appen lanserades sa Google att Allo bara kommer att lagra meddelanden övergående och i oidentifierbar form när de används i inkognitoläge.

Men som vi sa verkar Google ha avstått från sitt löfte när det upptäcktes att meddelanden kommer att behållas om inte användaren raderar dem manuellt, vilket innebär att Google tekniskt kommer att ha tillgång till alla dina meddelanden. Oavsett om detta stör dig är det helt upp till dig och din inställning till integritet, men om inte, är Allo full av roliga och intressanta funktioner som det fortfarande kan vara värt att kolla in.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Allo, Android, Apps och Google.