Google+ Android-appen har NFC-funktionalitet

Google+ Android-appen har NFC-funktionalitet

Nu, som vi alla vet, är Google ett stort fan av NFC-teknik, efter att ha lanserat Google Wallet samt att göra Google Nexus S-enheten NFC-aktiverad, så är det verkligen en överraskning att Google+ också stöder NFC? Tydligen inte, eftersom utvecklaren Ridzuan Ashim har hittat dold NFC-funktionalitet i Android Google+ appen.

Google+, för de som inte känner till, är Googles nya sociala nätverksplattform, en plattform som de hoppas kommer att kunna konkurrera (och så småningom komma över) med andra populära sociala nätverkswebbplatser, som Facebook och Twitter.

För närvarande ser det ut som att funktionaliteten är begränsad till att bara läsa text. Genom att knacka på NFC-taggar som innehåller text kan det sedan starta Google+ med texten förskriven i statusuppdateringsfältet. Vi är ganska säkra på att mer funktionalitet kommer att börja visas när Google+ mognar tillsammans med mer utbredd användning av NFC-teknik. Möjligheterna är oändliga, och från toppen av våra huvuden tänker vi att det kan användas för platsbaserade incheckningar, ungefär som Googles svar på Facebook-incheckningar och Foursquare.

Om du äger en NFC-tagg och en NFC-kompatibel enhet kan du prova själv, om inte kan du titta på videodemonstrationen nedan.

Filed in Cellphones> Web. Läs mer om Android, appar, Google, Nexus S och NFC.