Google+ annonser på Facebook förbjudna

Google+ annonser på Facebook förbjudna

Många år från och med nu, när dina barn alla har vuxit upp och skickat iväg till universitetet och hållit kontakt med dig med Twitter, kommer du att chatta med resten av dina kompisar om hur det sociala nätverkslandskapet var som för två decennier sedan . Du kommer säkert ihåg hur Facebook gjorde en av världens yngsta miljardärer, liksom den explosiva striden mellan två titaner – Facebook och Google+. Naturligtvis har framtiden ännu inte skrivits, men skulle du fel Facebook för att känna sig så nervös för Googles försök till sociala nätverk att de har beslutat att förbjuda ett par användarskapade annonser som främjar Google+.

Det verkar som om Michael Lee Johnson, en egenföretagare för webbmarknadsföring som för närvarande är baserad i Storbritannien, drev en Facebook-annons som bad Facebook-användare att få honom en inbjudan till den exklusiva Google+ klubben genom att lägga till honom. Gissa vad – bara en timme efter att annonsen publicerades, påstås Facebook ha inaktiverat den och skickat honom detta “trevliga” meddelande istället som du kan läsa i det utökade inlägget.

Ditt konto har avaktiverats. Alla dina annonser har stoppats och bör under inga omständigheter köras igen på webbplatsen. Generellt inaktiverar vi ett konto om för många av dess annonser bryter mot våra användarvillkor eller riktlinjer för reklam. Tyvärr kan vi inte förse dig med specifika överträdelser som har bedömts som kränkande. Läs våra användarvillkor och reklamriktlinjer om du har ytterligare frågor.

Wow – har någon annan försökt samma sak, och vilken typ av reaktion fick de från Facebook?

Filed in Computers> Web. Läs mer om Facebook, Google, Google+, sociala och sociala nätverk.