Google anställda författare för att göra assistenten mer vänlig

Google anställda författare för att göra assistenten mer vänlig

google-home-04Saken med robotar är att de är robotiska, vilket betyder att interagera med dem inte känns helt som att interagera med en människa. Visst, de kan vara mer effektiva för att ge dig information, men det är inte riktigt detsamma varför företag som Fujitsu arbetar för att göra sina robotar mer humaniserade.

Det verkar som om Google tar ett liknande tillvägagångssätt, för enligt en rapport från The Wall Street Journal sägs det att Google har anställt författare från företag som Pixar och The Onion för att hjälpa till att införa viss personlighet i sin assistentplattform, som är buntad i enheter som Pixel- och Pixel XL-smartphones och Google Home.

Med tanke på att Pixar är känt för sina humoristiska animerade filmer och The Onions satiriska karaktär för sina artiklar, låter det som om Google har gjort några ganska bra val när de väljer författare för att ge assistenten mer personlighet. Men som 9to5Google påpekade är det konstigt att trots Googles önskan att humanisera assistenten gav de det inte ett mer mänskligt namn till skillnad från Siri, Alexa eller till och med Cortana.

I vilket fall som helst antar vi att det fortfarande är för tidigt att säga hur Googles ansträngningar kommer att löna sig med assistenten och Google Home, men det låter som om de kan vara på något.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google, Google Assistant och Google Home.