Google Apps, offlineversion

Gmail-Offline

Gmail-offline

Google bedriver sin “allt webb” strävan och har precis släppt nya versioner av GMail, Calendar och Google Docs som kan fungera även när det inte finns någon internetanslutning (även om Google Docs hade funktionen på ON och OFF-basis). Det är fantastiskt att Google tar itu med problemet eftersom nätverk helt enkelt inte alltid är tillgängliga, och det är anledningen till att “gamla” produktivitetsappar som Microsoft Office eller Open Office fortfarande är så populära.

Gmail finns offline som en Chrome Store-app (det är gratis) medan Google Kalender och Google Dokument ska användas från den vanliga webbplatsen, även om de fungerar i skrivskyddad läge när inget nätverk är tillgängligt. Tvärtom kommer GMail-användare att kunna skapa nya meddelanden och få dem i kö tills en nätverksåtkomst är tillgänglig.

För närvarande verkar detta bara fungera med Googles Chrome-webbläsare, men Google undersöker att göra det tillgängligt för andra webbläsare. Google säger dock inte varför dessa “webbappar” inte fungerar från början i andra webbläsare, som Firefox.

Filed in Web. Läs mer om GMail, Google och Google Apps.