Google arbetar tillsammans med Spotify för att starta musiktjänsten?

Google Spotify

Google Spotify

I den senaste händelsen i molnmusikbranschen – Google kanske samarbetar med en befintlig tjänst för att driva deras Google Music-tjänst. Som tidigare rykten har sagt – Googles samtal gick inte bra med musiketiketterna och deras molntjänst kan istället flyttas till bara ett musiklagringsskåp. Nya rykten har dock dykt upp som säger att sökmotorgiganten har varit i samtal med Spotify om hela musiksituationen.

Om du inte visste är Spotify en populär musikströmningstjänst över Atlanten som våra europeiska grannar älskar att använda. Under ganska lång tid nu har Spotify försökt bryta sig in på den amerikanska marknaden också. Men hittills har de, precis som Google, misslyckats – med rykten om att affärer närmar sig sin slut under ganska lång tid har vi fortfarande inte sett några framsteg.

Google har haft en historia av att förvärva tjänster inom områden som de inte har kunnat göra särskilt bra i fallet med förvärvet av YouTube i videostreamingbranschen. Så även om Google kanske inte köper Spotify den här gången, verkar det inte vara fråga om ett partnerskap mellan de två företagen. Men både Google och Spotify har vägrat att kommentera rykten, så vitt vi vet kan allt bara vara hörsägen. Men om ett sådant partnerskap någonsin händer i framtiden skulle det inte vara förvånande.

Filed in Audio> Web. Läs mer om Cloud, Google, Music, Service, Spotify och Storage.