Google Assistant VS Siri i jämförelsevideo

Google Assistant VS Siri i jämförelsevideo

Det är oundvikligt att med lanseringen av Google Assistant på Pixel-telefonerna är vi säkra på att många undrar hur det jämförs med konkurrenterna, nämligen Siri eftersom iOS förmodligen är Androids största konkurrens. Tack och lov har YouTuber Marques Brownlee beslutat att svara på frågan åt oss i en jämförelsevideo.

I videon ovan sätter Brownlee Google Assistant mot Siri i en head-to-head-strid där samma fråga ställs till båda plattformarna. Det börjar ganska enkelt med att starta appar, ställa in påminnelser och göra grundläggande beräkning. För ett kort ögonblick såg det faktiskt ut som om Siri drog framåt.

Men när det blev till lite mer komplexa frågor, det var när Google Assistant började lysa. Siri kunde till exempel inte namnge USA: s president och var tvungen att söka upp den online, medan Google Assistant kunde namnge Barack Obama på plats. På frågan hur hög presidenten var antog Siri att det var en ny och separat fråga, där Google Assistant var smart nog att räkna ut att det var en uppföljningsfråga på den tidigare frågan, vilket gjorde den mer konversativ. Men när man frågades mer direkt och specifikt om hur lång Barack Obama är kunde Siri svara på det (tillsammans med Google Assistant).

Det finns dock några ställen där Siri verkar utmärka sig, vilket är genom att erbjuda mer information tillsammans med svaret om du vill dyka djupare in i ämnet. Med detta sagt är det svårt att säga vilken som är bättre. Google Assistant är definitivt mer konversation vilket innebär att det känns mer naturligt att använda det.

Men med tanke på att båda AI är exklusiva för sina respektive plattformar, är det inte som om användarna kan välja vilka de ska använda om de inte har något emot att byta till helt andra telefoner och operativsystem.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om Android, Google Assistant, iOS och Siri.