Google-assistenten kommer att vara öppen för tredje parter i december

Google Home UK-lansering förväntas i juni

google-hem-baser-tyg-metallRöstassistentplattformar som Siri, Google Now och Cortana har till stor del stängts av från tredjepartsutvecklare. Amazon var dock inte lika begränsande och öppnade Alexa för andra företag, vilket resulterade i att en mängd olika prylar och programvara skapades som utnyttjar det.

Vi såg Apple snabbt hoppa ombord med idén att öppna Siri för tredjepartsutvecklare, och nu ser det ut som att Google kommer att göra detsamma med Google Assistant. Företaget har nyligen meddelat att åtgärder på Google kommer att vara öppna för utvecklare från och med nästa månad. För icke-utvecklare betyder det i grund och botten att du kan se fram emot andra appar och tjänster och till och med hårdvara som kommer att kunna utnyttja Google Assistant som dess AI-val.

För tillfället är vi inte säkra på vem som kommer att dra nytta av SDK och bädda in Google Assistant i sina produkter, men det låter som om det har mycket potential. Som det ser ut finns Google Assistant som en exklusiv funktion för deras Pixel-telefoner, men genom att öppna den för andra utvecklare kan vi se att funktionen lyser mer, plus det kommer att hjälpa Google att hämta Amazon som har haft en ganska anständig försprång med Alexa. Under tiden antar vi att vi bara måste vänta och se vilken typ av produkter och tjänster vi kan förvänta oss av detta.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google och Google Assistant.