Google att avbryta deras "Jag känner mig lycklig" Knapp?

Google att avbryta deras "Jag känner mig lycklig" Knapp?

När Google först dök upp på webben, skilde det sig från de andra sökmotorerna var deras “I’m Feeling Lucky” -knapp som var utformad för att ge ett mer effektivt sätt att söka efter saker genom att föra dem till den webbplats som är mest relevant för deras sökresultat, i motsats till att användare måste sikta igenom sidor med sökresultat och försöka hitta det de letar efter. Knappen var en biprodukt av det förtroende som Google hade till sin sökmotors överlägsenhet över deras konkurrens, som nämnts i Steven Levys bok, “In The Plex”.

Det verkar tydligt att i Finland ser det ut som att Google har testat sin nya layout och med den nya layouten ser det ut som “Jag känner mig lycklig” -knappen har gått och ersatts med en enda knapp. Det finns inget ord från Google ännu om varför de bestämde sig för att ta bort just den knappen, kanske färre människor använde den eller kanske den inte passade in i Googles nya utseende, men om knappen är borta för alltid kommer den att markera slutet av en era och vi kan mycket väl inleda en ny.

Så läsare, kommer du att sakna Googles “Jag har tur” -knappen eller har den nyheten med den knappen redan slitits på dig för många år sedan? Om du undrar vilka andra nya funktioner som Google har i ärmen, gå ner till bloggen för Googles operativsystem för mer skärmdumpar och information.

Filed in Web. Läs mer om Google och sökmotorn.