Google att starta "Sidhastighetstjänst" riktad till webbmästare

Google att starta "Sidhastighetstjänst" riktad till webbmästare

Google har alltid handlat om hastighet och har använt sig av en okomplicerad strategi, vilket framgår av deras startsida för Google-sökning, Gmail och till och med Google+. Under åren har de lyckats optimera sitt system ytterligare, till den punkt där dina sökresultat laddas när du skriver ut dem. Så det är verkligen ingen överraskning att ta reda på att Google planerar att lansera en ny tjänst som de hävdar kommer att kunna skriva om webbplatsens innehåll och presentera det för din läsare på kortare tid än det tar att ladda din sida.

Den nya tjänsten heter “Page Speed ​​Service” och vad den gör är att den hämtar innehåll från dina servrar, skriver om dina sidor genom att tillämpa bästa praxis för webbprestanda och presenterar dem för dina läsare via Googles servrar över hela världen. Google hävdar att användare som prenumererar på sina tjänster kommer att se hastighetsförbättringar upp till 60%. Det verkar som att metoder som att sammanfoga din CSS-kod och komprimera dina bilder mycket väl kan höra till det förflutna.

För närvarande är registreringen begränsad till några få utvalda webbansvariga även om Google har planer på att så småningom öppna det för alla mot en avgift.

Filed in Web. Läs mer om Google.