Google avskräcker köp från appar för Daydream VR-appar

google_play_in_app

google_play_in_appDet finns några sätt utvecklare kan tjäna pengar på appar på. De kan sälja det som ett engångsköp; de kan släppa det gratis och tjäna pengar på appar, de kan ge bort det gratis och förlita sig på köp i appen; eller så kan de sälja det och ta betalt för köp i appen också. Så mycket som vi är säkra på att du hatar köp i appar är de lukrativa.

Fråga bara folket bakom Candy Crush, Fallout Shelter, Miitomo och Clash Royale. Men det verkar som om köp i appar låter som vägen till ekonomisk framgång för appar, men Google vill inte att utvecklare ska inkludera alternativet när de utvecklar appar för sin virtual reality-plattform, Daydream.

Enligt Googles riktlinjer har de föreslagit att köp i appar i VR-spel kanske inte leder till den ekonomiska framgång som de hoppas på. Anledningen till detta är enkel: genom att inkludera köp i appar “bryter” det slags fantasi / nedsänkning att du befinner dig i en virtuell värld. Eller tänk dig att spela ett spel som Farmville där du måste lita på timers eller köp i appen för att fortsätta spela, du kan lika gärna spela spelet utan virtual reality, eller hur?

Naturligtvis är det helt upp till utvecklaren i slutet av dagen eftersom detta bara är en guide, men Google har en poäng och förhoppningsvis är det en som vi hoppas att utvecklare kommer att ta hänsyn till.

Sparat i prylar> Allmänt. Läs mer om appar, Daydream, Google och Virtual Reality (VR).