Google Books-appen försvinner och dyker upp igen i Apple App Store

Google Books

Google BöckerIgår försvann Google Books-appen mystiskt från Apple App Store och nu är den tillbaka igen. Men den här gången har det kastrerats. Precis som e-bokapparna från Barnes & Noble, Amazon och Kobo tillåter Google Books inte längre köp i appar för nya böcker. Detta överensstämmer med Apples uppdaterade App Store-regler som kräver att appar delar upp intäkterna från försäljning i appen.

Eftersom e-bokhandlare redan behöver dela intäkterna med bokförlagen har de varit ovilliga att ge upp ännu mer av sina vinster till Apple för att tillåta köp i appar från sina appar. Detta gör det till ett mindre besvär för användare av boktjänsten eftersom de nu måste ladda upp webbplatsen för eBook-butiken för att köpa nya böcker och sedan synkronisera den med sina iPad-surfplattor istället för att kunna göra allt från själva appen.

Även om det bara handlar om Apple, påminner det dig inte om Internet Explorer-eran på 1990-talet där Microsoft gjorde det till standardwebbläsaren för Windows och alla hade problem med det? Om iBooks blir den enda appen som finns tillgänglig på iOS som köper böcker i appen, undrar jag hur de amerikanska domstolarna kommer att känna det.

Arkiverad i Apple> Webb. Läs mer om appar, e-böcker, Google och iOS.