Google censurerar pirater ännu mer

Google pirate ship

Googles piratskeppEfter att ha skapat en racket genom att vägra censurera sina sökresultat på begäran av en fransk musikrättighetsorganisation förra året ändrade Google sig märkligt tidigare i år när det beslutade att censurera olika piratrelaterade nyckelord från sina Instant- och Autocomplete-tjänster. Nu ser det ut som listan med ord som filtreras bort har ökat, enligt en rapport från TorrentFreak.

Användare som använder Google för att söka efter ord som “torrent”, “bittorrent” och “rapidshare” kommer att upptäcka att inga förslag och sökresultat visas innan de skriver in hela ordet. Nu har ett nytt ord lagts till i censurlistan och det är “mediafire”. Det har inte bekräftats vilka andra ord som har filtrerats (Google avslöjar inte listan) men det visar att Google menar allvar med sin hållning mot piratkopiering.

Medan användare fortfarande kan ange söktermerna (om de vet vad de letar efter) och Google inte censurerar sökresultaten, bör borttagning av hjälp från Autoslutförande och Instant hjälpa till att begränsa en procentsats av olagliga nedladdningar användare lär sig själva vilka ord de ska leta efter.

Vad är din inställning till Googles policy om censur när det gäller piratkopiering?

Filed in Web. Läs mer om Google och Piratkopiering.