Google Chrome-annonskampanjen fungerar: marknadsandelar är uppe

Google Chrome-annonskampanjen fungerar: marknadsandelar är uppe

Google Chrome-annonskampanjen fungerar: marknadsandelar är uppe

Google har drivit sin Chrome-webbläsare väldigt hårt mot världen: vi har sett annonser överallt (USA, Asien och Europa) och alla dessa ansträngningar är enastående dragkraft: Sedan april 2009 har Chromes marknadsandel gått från 1,79% till 5,61%. Det är förmodligen att växa från 1,79% inte är lika svårt som att växa från 20% eller 60% men det är fortfarande en betydande prestation, och det verkar troligt att Chrome kommer att fortsätta att vinna marknadsandelar eftersom det är en bra webbläsare.

Jag skulle vara väldigt nyfiken på att veta vad kostnaden för förvärv “per installation” var, med tanke på marknadsföringsblitz som Google har släppt lös. Den andra saken är: vad händer när kampanjen slutar?

Även om Microsofts Internet Explorer-andel minskar stadigt, återställs spelet varje gång en kund köper en ny dator eller gör en ny installation av Windows så att den har Microsofts Internet Explorer som standardwebbläsare. Detta är fortfarande en inneboende fördel som Microsoft har, och en som har utmanats i Europa – även om de flesta PC-kunder inte vet. Personligen använder jag Chrome tillsammans med Firefox, som fortfarande är min huvudsakliga webbläsare på grund av Firefox-plugin-program. Vilken typ av användare är du?

Filed in Computers> Web ..