Google Chrome kommer att kryptera ditt Gmail oavsett om du gillar det eller inte

Chrome blir ännu snabbare nu

Tydligen har Gmail varit ett ganska favoritmål för hackare, särskilt från Kina, så det som Google gjorde var att börja kryptera Gmail via Chrome-webbläsarna. I grund och botten om du ser “https” i din adressfält i Chrome-webbläsaren betyder det att din Gmail är säker från ögon utanför och försöker ta en titt i din inkorg, men tillgång till “http://gmail.com” leder dig till den okrypterade versionen 0f Gmail, men det förutsätter att du inte läser dina e-postmeddelanden via Chrome-webbläsaren. Enligt Google-programmerare:

”Från och med Chromium 13 kommer alla anslutningar till Gmail att ske via HTTPS. Detta inkluderar den initiala navigeringen även om användaren skriver ‘gmail.com’ eller ‘mail.google.com’ i URL-fältet utan ett https: // prefix. ”

Chansen är att du antagligen inte skickar mycket känslig information för jobbet från ditt Gmail-konto, men det finns några småföretag som använder offentliga e-postmeddelanden som Yahoo eller Gmail för företagets e-postadress, och för personliga användare som du och jag, e-postmeddelanden i allmänhet tenderar att vara en privat fråga så jag antar att det är bra att Google åtminstone har ökat säkerheten för Gmail via Chrome-webbläsaren. Med de kommande utgåvorna av Chrome-bärbara datorer är det faktiskt så bra tid som någon att börja se till att deras tjänster är extra säkra om de hoppas att Chrome OS kommer att starta.

Filed in Web. Läs mer om Chrome, GMail och Google.