Google Chrome OS-bärbara datorer för att få en månatlig prenumeration?

Google Cr-48

Google Cr-48

Vi vet alla att Google Chrome OS håller på att debutera som ett stabilt operativsystem någon gång i den nya framtiden, och att netbooks är på väg. Allt som återstår att räkna ut är hur mycket de kommer att kosta. Enligt en exklusiv rapport från folket på Neowin ser det ut som att Google kommer att ha en intressant prisstrategi för sina Chrome OS-netbooks.

I rapporten anger de att en tillförlitlig källa har nämnt att Google kommer att sälja enheterna som en del av en prenumerationsbaserad modell med Gmail till kunder. Netbooks kommer att säljas för en månatlig prenumeration som kostar $ 10-20. Fördelarna med prenumerationen är att användare får uppdateringar av hårdvaran (enligt paketet) och felaktig hårdvara kommer att ersättas så länge användare prenumererar. Men för dem som inte vill betala en månadsavgift kommer det att finnas Chrome OS-netbooks som har en engångsavgift, men de kommer inte från Google. Istället kommer netbooks att produceras av andra tillverkare som hur Android-operativsystemet distribueras just nu.

Är världen redo att dra nytta av ett molnbaserat Chrome OS? Vi har nämnt i vår Cr-48-recension att Chrome OS fortfarande har ett tag kvar innan det fungerar så bra som det är tänkt och det kommer att ta konsumenterna ännu längre tid att arbeta med ett molnbaserat operativsystem. Och medan vi vet att molntjänster kommer att bli framtiden, är det rätt tid nu? Skulle du betala en månatlig prenumeration för en Chrome OS-netbook?

Filed in Computers> Web. Läs mer om Google, Google Chrome, Netbook, pris och prenumeration.