Google Docs-appen är nu tillgänglig på Android

Google Docs

Google Dokument

Google har just meddelat lanseringen av Google Docs-appen för Android idag. Folk som använder molntjänsten “office” på sina datorer kommer gärna att veta att de nu kan få tillgång till Google Docs på sina telefoner i stället för att behöva gå igenom en webbläsare.

Om du inte känner till tjänsten är Google Docs i princip din typiska “Office” produktivitetssvit (gjord av Google) som finns i molnet. Allt ditt arbete redigeras och lagras online, med fördelar som att kunna arbeta på samma dokument samtidigt med en annan person och aldrig behöva förlita sig på fysiska medier – bara komma åt ditt arbete via internet var som helst. Du behöver inte ens installera någon fin programvara – kontoret finns i molnet.

Det som skiljer Google Docs på Android från webbläsarversionen är möjligheten att skapa ett dokument från ett foto – välj bara alternativet när du skapar ett nytt dokument och ta en bild av lite text. Programmets OCR konverterar bilden av texten till redigerbar text. För närvarande stöds endast tryckt engelska, men förvänta dig att fler språk kommer fram i framtiden.

Eftersom den fortfarande är i sin linda, har appen fortfarande en lång väg kvar innan den blir en fullfjädrad app som dess webbläsarutbud, men det är en bra start. Google gör vanligtvis ett bra jobb med sina appar för Android-telefoner och Google Docs borde inte svika efter några fler uppdateringar. Kolla in det på Android Market nu.

Filed in Cellphones> Web. Läs mer om Android, Apps, Google, Google Docs och Launch.