Google Docs offline kommer i sommar

Google Docs offline

Google Docs offline

Det ser ut som att Google är redo att doppa tårna för att vara en direkt konkurrent med Microsoft och alla andra kontorsproduktivitetssviter som finns på marknaden. Det har tidigare ryktats att Google kommer att få Google Docs att fungera offline. Dess tidigare “offline-lägen” har dess tidigare metoder varit ganska opålitliga, och sedan Google blev av med Google Gears-support har funktionen tagits bort.

Nåväl på en ny Reddit-tråd skapad av fem medlemmar i Google Docs-teamet skrev en av dem:

”Du kommer att se att offline börjar rulla ut senare i sommar. Vi brukade ha offline med Google Gears, men det blev ganska tydligt att plugins inte var rätt metod. Vi har återimplementerat offline med HTML5-standarder som AppCache, File API och IndexDB.

Vi är några av de första webbapparna som verkligen testar dessa standarder, så det har tagit ett tag att stryka ut kinksna. ”

Även om det är oklart hur Google planerar att distribuera offlineversionen av Google Docs eller hur det kommer att fungera, men det kommer att bli intressant att se vad de kan komma på. Håll dig uppdaterad för mer information.

Filed in Web. Läs mer om Docs, Google och Summer.