Google Drive blir bättre på att hantera duplicerade filer

Google Drive blir bättre på att hantera duplicerade filer

google-drive-duplicate
Google Drive är en av de mest använda molnlagringstjänsterna och det beror på att alla som skapar en Gmail-e-postadress får en hel massa molnlagringsutrymme gratis. En av de vanligaste användningarna av Google Drive är att lagra dokument som ofta laddas ner, redigeras lokalt och sedan laddas upp igen till Drive. Detta resulterar i dubbla filer som kan vara svårt att hantera. Lyckligtvis har Google gjort några justeringar som nu gör Drive mer kapabel att hantera dubbletter.

Google har gjort en ändring i Drive för att deduplicera filer som ursprungligen laddades upp på det sätt som beskrivs ovan. Nu, när användare laddar upp filer med samma filnamn som en befintlig fil, kommer filen automatiskt att dedupliceras.

Den gamla filen förblir tillgänglig i revisionshistoriken, så om några misstag görs eller användarna helt enkelt behöver återgå till den gamla versionen är det fortfarande ett alternativ. Denna ändring gäller också för mappar så uppladdade mappar med samma namn kommer också att slås ihop.

Användare har möjlighet att förhindra att filer dedupliceras. För att göra det måste de bara klicka på “Behåll som separat fil” när filen eller mappen har laddats upp till Drive.

Denna förändring kommer gradvis att släppas för alla Drive-användare över hela världen under de närmaste två veckorna.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google och Google Drive. Källa: googleappsupdates.blogspot