Google erbjuder Google Translate API mot en avgift

Google logo

Googles logotypFör ett par veckor sedan rapporterade vi att Google hade meddelat att flera API: er stängdes av, inklusive den oerhört populära Google Translate. Utan tvekan väckte det ett stort antal kommentarer från olyckliga utvecklare som använde API: erna på sina webbplatser / appar. Vissa människor var dock mer konstruktiva och föreslog att Google i stället skulle erbjuda en betald version av Översättnings-API: et för att begränsa dess ”omfattande missbruk”.

Och det ser ut som att Google har lyssnat. De uppdaterade sitt blogginlägg med följande uttalande:

Under de dagar sedan vi tillkännagav att avvecklingen av Translate API avvecklats har vi sett passionen och intresset som så många av er uttryckt genom kommentarer här (tro mig, vi läser var och en av dem) och på andra håll. Jag berättar gärna att vi arbetar hårt för att ta itu med dina problem och kommer att släppa en uppdaterad plan för att erbjuda en betald version av Translate API. Håll dig uppdaterad vi skickar en fullständig uppdatering så snart som möjligt.

Jag antar att allt hopp inte går förlorat för de av er som använder Google Translate API. Nu måste vi bara se hur Google kommer att ta betalt för sina tjänster.

Filed in Web. Läs mer om Api, Google och Translate.