Google Fiber har gått live i Salt Lake City

Google Ditches 100 Mbps Plan för nya Google Fiber-kunder

google-fiber-salt-sjö-stad
Google har gradvis utökat sin Fiber gigabit-internettjänst i fler städer över hela USA. För några månader sedan meddelade det att Salt Lake City kommer att vara nästa plats där tjänsten kommer att visas och det har hänt idag. Google Fiber har startat live i Salt Lake City från och med idag.

Google Fiber finns i utvalda områden i Salt Lake City. Täckningsområdet är cirka 112 kvarter från 100 söder till 800 söder mellan 400 väst och 1300 öst, rapporterar The Salt Lake Tribune.

Företaget har lanserat en online-portal som invånarna i Salt Lake City kan använda för att ta reda på om deras område ligger inom den täckta zonen eller inte. Om så är fallet kan de omedelbart ansöka om en anslutning, om inte måste de vänta tills Google Fiber utökas till sitt område. Väntetiden kanske inte är så länge som Google säger att det kommer att utvidga Fiber till resten av staden under de närmaste månaderna.

Invånare i Salt Lake City kan betala $ 70 per månad för att få en gigabit-internetanslutning. Om de också vill ha den medföljande TV-tjänsten, går priset upp till $ 140 per månad, en hemtelefonlinje kan läggas till för ytterligare $ 10. Kunder kan också välja en 100 Mbps internetanslutning endast för $ 50 per månad.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Gigabit och Google Fiber.