Google Fiber kan komma till Dallas

Google Fiber kan komma till Dallas

google-fiber-dallas

Google har gradvis utökat sin Fibre gigabit-internettjänst över hela USA och nu tittar den på ännu en potentiell stad där den kan utöka tjänsten. Företaget har meddelat idag att det ser på Dallas, Texas, som nästa potentiella Google Fiber-stad. Det utforskar bara idén just nu så det kan inte sägas säkert om Google Fiber verkligen kommer att bli tillgängligt i Dallas.

Google är snabb att påpeka detta själv. Bara för att det utforskar idén att föra fiber till Dallas betyder inte att det nödvändigtvis kommer att utvidgas till den staden.

Företaget meddelar vanligtvis sin avsikt att först expandera till en ny stad och arbetar sedan med lokala myndigheter för att försöka ta reda på om det verkligen kommer att vara möjligt att lansera gigabit-tjänsten i den staden.

“I samarbete med borgmästaren Mike Rawlings och lokala ledare använder vi vår Fibre-checklista för att lära oss mer om lokal topografi, befintlig infrastruktur och andra faktorer som kan påverka byggandet”, säger Google i dagens tillkännagivande.

Google Fiber finns för närvarande i sex storstadsområden och för närvarande rullas ut till sex till. Det är dock inte den enda gigabit-internettjänsten i Dallas, men AT&T tillhandahåller redan sin egen gigabit-tjänst till vissa delar av staden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Gigabit, Google och Google Fiber. Källa: googlefiberblog.blogspot