Google Fiber kommer till Nashville, Tennessee

Google Fiber kommer inte längre att finnas i Louisville

google-fiber-kansas-expanderar

Google Fiber expanderas gradvis till fler städer över hela landet och den senaste marknaden som har bekräftats är Nashville, Tennessee. Detta är den nionde marknaden för Googles gigabit-internettjänst. Google hade tidigare meddelat Nashville som en kandidatstad för Fiber redan i januari förra året. Som det är fallet med de flesta Google Fiber-utbyggnader kommer det att göras i mycket begränsad skala från början.

Företaget har bekräftat att Google Fiber initialt kommer att vara tillgängligt för invånare i fyra lägenhets- och villabyggnader i Nashville, Tennessee. Google säger att de hoppas kunna utvidga gigabit-tjänsten till “lejonparten” av staden så småningom.

Google lanserar också ett fiberutrymme i staden där lokalbefolkningen kan gå och testa företagets gigabit-internettjänst samt dess kabel-TV-tjänst. Prissättningen liknar de andra Google Fiber-marknaderna.

Kunder måste betala $ 50 per månad för 100 Mbps-anslutningen, de kan uppgradera till 1 Gbps för $ 70 per månad, vilket också kommer med 1 TB lagringsutrymme på Google Drive. Det bästa paketet kostar $ 130 och buntar gigabit internet med kabel-TV.

De som befinner sig i Nashville-området kan använda Googles verktyg för att hitta lägenheter för att se om de befinner sig i en byggnad där företaget initialt erbjuder denna tjänst.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google och Google Fiber. Källa: thenextweb