Google för att begränsa falska nyhetswebbplatser från att använda AdSense

Google lovar att inte använda sin AI för vapen eller övervakning

google-logo-sydneyMed internet som gör det enkelt att publicera i dessa dagar kan vem som helst bokstavligen skapa en helt ny webbplats på några minuter och hävda att de producerar “nyheter”, när de i själva verket helt enkelt kan skapa falska rubriker och nyheter för att skapa synpunkter, vilket i sin tur kan användas för att utnyttja annonsplattformar som AdSense för att tjäna pengar.

Google är dock inte så glad över att falska nyhetswebbplatser tjänar pengar på AdSense när de i verkligheten inte erbjuder användarna något konkret i gengäld, vilket är anledningen till att företaget nyligen har meddelat att de kommer att vidta åtgärder för att begränsa AdSense från att användas av sådana webbplatser.

Googles uppdaterade policyer förhindrar nu att annonser placeras ”På sidor som felaktigt framställer, felaktigt eller döljer information om utgivaren, utgivarens innehåll eller det primära syftet”. Nyligen har det diskuterats mycket om falska nyheter, särskilt med avseende på Facebook som tidigare har tillåtit falska nyheter att springa på sin plattform.

Företaget har lovat att försöka fixa detta men under tiden verkar det som om Google redan tar egna steg. Förhoppningsvis genom att minska deras intäktsström kommer spridningen av falska nyhetswebbplatser att dö.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google.