Google+ för att få sina egna spel via Games Stream

Google+ för att få sina egna spel via Games Stream

Jag är säker på att det finns många av oss som ständigt bombarderas av appförfrågningar från vänner och familj för att spela det här spelet eller spela det spelet. Vid en tidpunkt tycktes Farmville, Poker och Mafia Wars bjuda in dagligen. Det var också genom dessa spel som Zynga blev känd och öppnade slussarna för en helt ny värld av socialt nätverksspel.

Som vi alla vet har Google lanserat sitt eget sociala nätverk, Google+, och på några veckor har de lyckats vinna över 20 miljoner användare. En ganska imponerande siffra på så kort tid och det är verkligen ingen överraskning att de nu planerar att lägga till spel till sitt sociala nätverk via Games Stream.

Medan det är oklart hur Google+ kommer att närma sig spel i deras nya nätverk har det inte varit någon hemlighet att Google har förvärvat spelutvecklare som Slide och SocialDeck sedan förra året, så det blir spännande att se vad de kan komma upp med.

Till att börja med verkar det som om de har fått feedback från Facebook-användare om hur de kan förbättra sina speltjänster, till exempel separationen av meddelanden, som ständigt har förorenat nyhetsflödet på andra webbplatser för sociala nätverk. Om något, kanske införandet av en ännu mer överlägsen speltjänst kommer att kunna övertala fler Facebook-användare att göra hoppet.

Sparat i Spel> Webb. Läs mer om Google och sociala nätverk.