Google för att utöka familjeplanen bortom Play Music

Google kunde starta en prenumerationstjänst i Play Store

google_playTillbaka på dagen var det nästan alla användare för sig själva. Det spelade ingen roll om du var min bror, syster, mamma, far, fru, man och så vidare, alla behövde i stort sett sitt eget konto, eller om någon var tvungen att dela sina konton och kreditkortsuppgifter. Hur snabbt som helst fram till idag har företag som Apple introducerat familjeplaner som gör det möjligt att dela inköp.

Nu hade Google sina egna familjeplaner men det verkade vara begränsat till deras Play Music-tjänst, men nu har en rapport från CNET avslöjat att Google planerar att expandera bortom musik och tillämpa den på andra områden. Rapporten hävdar att den nya familjeplanen kommer att kallas Google Play Familjebibliotek, som låter upp till sex användare dela ett enda Google Play-konto.

I huvudsak vad detta betyder är att om en person köper en app eller en låt, video eller bok, kommer den att vara tillgänglig för alla som står under denna kontoinnehavares plan. Intressant nog verkar det som att användare inte ens behöver betala extra för att delta i den här planen, vilket innebär att det du betalar nu för appar, musik och videor kommer att förbli oförändrat.

Detta är perfekt för familjer med små barn där föräldrar sedan kan hålla koll på appar och media som de laddar ner. Det förväntas börja rulla ut för användare senare denna månad, så håll ett öga på det om du planerar att dra nytta av det.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om Android, appar, Google och musik.