Google+ frikopplat från YouTube

youtube-ps4

Google försökte driva på det sociala nätverket på Google+ genom att ansluta det till några av dess mer populära produkter som sökning och YouTube men strategin fungerade inte. Under de senaste månaderna har vi sett Google gå tillbaka från den här positionen och ta bort några av sina tjänster från Google+, Hangouts och Photos har redan fått denna behandling och YouTube är nästa i raden. Det kopplas äntligen bort från Google+.

YouTube-communityn var inte nöjd när Google för några år sedan beslutade att implementera användarnas Google+ profiler i kommentarer, vilket i grund och botten innebar att den som ville kommentera en YouTube-video krävde ett Google+ konto.

Google försökte sälja detta genom att säga att det kommer att sätta “personer du bryr dig om” först, där systemet anpassar kommentarer för varje användare och visar kommentarer från deras kontakter på Google+ först. Det gav inget alternativ till användare som inte ville att deras Google+ konton skulle visas i YouTube-kommentarer.

I en blogginlägg idag bekräftar företaget att Youtube inte längre behöver en profil på Google+ för att ladda upp videor, skapa kanaler eller kommentera videor. De som vill ta bort sin Google+ profil från YouTube kommer att kunna göra det under de närmaste månaderna, YouTube varnar för att inte göra det just nu eftersom detta tar bort användarnas kanaler.

De som håller sina konton länkade ser att kommentarer som görs på YouTube bara kommer att visas på YouTube, inte på Google+ och tvärtom. Rankningssystemet har också förbättrats för att minska synligheten för skräpkommentarer.

Google har inte sagt exakt när du kommer att kunna ta bort dina Google+ konton från YouTube, vi kommer att meddela dig när det meddelar ett datum.

Filed in Web. Läs mer om Google+ och YouTube.