Google Hangouts On Air för att flytta till YouTube Live nästa månad

Google Hangouts On Air för att flytta till YouTube Live nästa månad

youtube_live_iosVi är ganska säkra på att Google hade hoppats att dess Google+ plattform skulle kunna ersätta Facebook som den dominerande sociala nätverksplattformen, men tyvärr har det inte hänt. Vi är inte säkra på framtiden för Google+, men det verkar som att företaget försöker flytta fler tjänster från Google+.

Till exempel behöver användare inte Google+ för att kommentera på YouTube-videor eller granska appar på Google Play, och appen är inte ens förinstallerad på Android-enheter. Med detta sagt verkar det som om Google ger ytterligare ett slag mot Google+ genom att flytta Hangouts on Air över till YouTube Live.

Enligt Google kommer detta att träda i kraft den 12 september. ”Hangouts On Air flyttas från Google+ till YouTube Live den 12 september. Om du vill schemalägga nya Hangouts On Air måste du använda YouTube Live. Händelser kan inte schemaläggas på Google+ efter den 12 september och du måste flytta befintliga händelser som planeras ske efter 12 september till YouTube Live. ”

När det gäller förändringar verkar det som om det inte kommer att bli för stort av en förändring totalt sett. Användare kommer fortfarande att kunna kontrollera de olika nivåerna av integritet i sina sändningar, och inspelade händelser kommer också att laddas upp till tillhörande YouTube-kanal. Den enda stora förändringen skulle vara att förlora åtkomst till funktioner som Showcase, Applåder och Q&A.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google, Hangouts och YouTube.