Google I / O 2016: Vad du kan förvänta dig

Google I / O 2016: Vad du kan förvänta dig

google-io-2016

Googles årliga utvecklarkonferens är precis runt hörnet. Varje år välkomnar företaget utvecklare från hela världen för att visa upp sin programvara, tjänster och enheter. Det säger sig självt att nästa stora Android-uppdatering kommer att tillkännages formellt vid detta evenemang och företaget kan också meddela några större förbättringar av Chrome OS. Det förväntas en hel del från Google vid årets utvecklarkonferens och med det här inlägget kommer vi att komma igång med allt du kan förvänta dig på Google I / O.

Android N

Spotlighten kommer säkert att vara på Android N, nästa stora uppdatering för Googles mobilsystem. Företaget har ännu inte bekräftat vilken dessertinspirerad moniker den här utgåvan kommer att få, och om det verkligen kommer att vara version 7.0 av Android, kommer dessa viktiga detaljer att bekräftas på Google I / O 2016.

Sedan Google släppte Android N-utvecklarförhandsgranskningen före det faktiska tillkännagivandet har vi redan en bra uppfattning om vad några av de nya funktionerna kommer att bli. Företaget kommer formellt att tillkännage nästa stora uppdatering för Android under sin huvudinmatning, bekräfta vad det heter och förklara några av de förbättringar som det har gjort sedan dess. Nya funktioner som förväntas presenteras vid I / O 2016 inkluderar förbättrade batterihanteringsalternativ, inkludering av inbyggd tryckavkänningsteknik och Dark Theme som helt enkelt inte gjorde nedskärningen när Android 6.0 släpptes. Vi kan också få ett släppdatum, åtminstone för Nexus-enheter.

Android Wear

AndroidWear-DesignedForYourWrist

Förvänta dig att Google pratar om sitt bärbara operativsystem, Android Wear, liksom under Google I / O 2016-grundtonen. Det har gått ett tag sedan det bärbara operativsystemet fick en större uppdatering och det kunde beskrivas på den kommande utvecklarkonferensen. Vi kan också få höra om några nya Android Wear-drivna smartklockor som några av Googles OEM-partner kan arbeta med.

Chrome OS

hp-chromebook-13-new-1

En viktig uppdatering som nyligen rapporterats är möjligheten att Android-appar kommer till Chrome OS. Om man ska tro på rapporten kommer Google att överföra hela Google Play Store till Chrome OS så att användare kan få tillgång till tiotals miljoner applikationer som för närvarande är tillgängliga för Android. Trots att Google har hävdat att det kommer att hålla Chrome OS och Android separata rykten har nyligen börjat cirkulera om att det kanske kan tala mer om en sammanslagning av de två operativsystemen vid I / O 2016.

Virtuell verklighet

google_cardboard

Virtuell verklighet är något som många teknikföretag är intresserade av idag. Även om Google Cardboard är en fantastisk VR-tittare på nybörjarnivå som introducerar människor till virtuell verklighet, är det inte ett ordentligt headset, något som tjänar Google-pengar. Det ryktes för ett par månader sedan att Google arbetar med ett nytt virtual reality-headset som kommer att kunna ge en VR-upplevelse självständigt. Det sägs vara ett helt ouppkopplat VR-headset som inte kräver en smartphone eller PC för att fungera, och att det kommer att ha kraftfulla processorer, en högupplöst skärm och utåtvända kameror. Produkten släpps kanske inte omedelbart, men Google kan visa upp den på utvecklarkonferensen. Google har en session planerad till 19 maj där den kommer att prata om sin vision för framtiden för virtuell verklighet.

Android Auto

chevrolet-android-auto-press

Android Auto är förlängningen av Googles mobila operativsystem i bilen. Det har gradvis förbättrats under de senaste månaderna och det är troligt att Google kommer att prata om några av dessa ansträngningar vid I / O 2016. Det kan meddela nya tillägg till listan över biltillverkare som förbinder sig att installera Android OS i sina nya fordon och förutom det kan Google också bekräfta ankomsten av fler tredjepartsappar för Android Auto.

Självkörande bilar

google_self_driving_car_prototype

Google kommer sannolikt att prata om sitt självkörande bilprojekt vid I / O 2016. Det sägs nyligen att projektet är nära att gå ut från Googles moonshot-division vilket skulle innebära att företaget tror att det nu kan positioneras som ett fristående företag . Det kan ge detaljer om de förbättringar som gjorts i systemet och de test som genomförts för att ytterligare visa upp kraften i dess autonoma körteknik

Nyligen har det pratats mycket om att Google ansluter sig till en äldre biltillverkare för att producera fler prototyper av sin självkörande bil. Ford sägs vara igång i början men biltillverkaren har sedan dess bekräftat att den inte bara vill vara kontraktstillverkare för Google. Det verkar som om Google och Fiat Chrysler kan ha kommit till en överenskommelse som kommer att se företagets teknik i de senare minibussarna.

Projekt Ara

Projekt-Ara-strålningssensor

Eftersom det här är en utvecklarkonferens framför allt är det mycket troligt att Google kommer att prata om Project Ara, dess modulära smartphone-projekt. Google introducerade det för ungefär tre år sedan och har ännu inte kommit med lanseringen av testversionen som först försenades och senare avbröts. Det bekräftades nyligen att Project Ara-enheten kommer att säljas i USA senare i år, men detaljerna har inte bekräftats ännu, varför I / O 2016 är det perfekta stället för Google att prata mer om Project Ara .

Projekt Tango

projekt-tango-devkit

Vi kan inte glömma bort Project Tango nu, eller hur, Project Tango-smarttelefonen visades upp privat på Mobile World Congress tidigare i år och det är möjligt att den kommer att presenteras vid I / O 2016. Google har många sessioner planerade att är särskilt fokuserade på Project Tango så det säger sig självt att företaget säkert kommer att prata om den här enheten vid årets utvecklarkonferens. Tillbaka när Google och Lenovos partnerskap för Project Tango officiellt bekräftades, sägs det att enheten skulle komma sommaren 2016. Inga ytterligare detaljer har bekräftats sedan dess.

Sakernas internet

3: e generationens bo

Internet of Things är ett annat område som Google är mycket investerade i, det hämtade Nest för 3,2 miljarder dollar för bara två år sedan för att utöka sitt fotavtryck på den utvecklande Internet of Things-marknaden. På Google I / O 2015 tillkännagav företaget Project Brillo som är ett operativsystem för Internet of Things. Det gör att anslutna smarta objekt kan kommunicera med varandra oavsett vilken plattform de stöder. Företaget sa då att det skulle ge Brillo till utvecklare och dess OEM-partners om de vill integrera Brillo i sina anslutna enheter. Vi kommer att höra mer om hur Brillo har utvecklats sedan dess på årets utvecklarkonferens.

Numbers-spelet

Siffrorna spelas nästan alltid på dessa utvecklarkonferenser, så det kommer inte att bli förvånande när Google avslöjar hur många Android-enheter det finns i världen eller hur många appar som laddas ner från Play Store varje dag. Det kan också prata om hur långt Android Pays användarbas har kommit efter att mobilbetalningstjänsten presenterades vid I / O 2016. På tal om Android Pay kan företaget bekräfta internationella expansionsplaner för sin betalningstjänst.

Kommer dit

Registreringen för Google I / O 2016 har redan stängts. Företaget ritar slumpmässigt namn på personer som registrerade sig och de får sedan chansen att köpa en $ 900-biljett till I / O 2016. Om du inte kan resa till Kalifornien eller inte har en biljett för att komma in, oroa dig inte eftersom nyckeln kommer att streamas live på YouTube och några av de viktigaste sessionerna kommer också att streamas live. Hela sessionens schema är nu uppe på Googles I / O. Google I / O 2016 äger rum från 18 maj till 20 maj vid Shoreline Amphitheatre i Mountain View, Kalifornien.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google, Google i / o 2016 och Google Io.