Google introducerar nya säkerhetsvarningar i Gmail

Google introducerar nya säkerhetsvarningar i Gmail

Säkrare länkar i GmailNätfiske är ett av de vanligaste attackerna som hackare väljer att göra via e-post. Det är därför det är viktigt att kontrollera vem som skickar e-postmeddelandet, och om du inte vet vem de är är det förmodligen en dålig idé att ladda ner någon av dess bilagor. Hittills har Google gjort ett fantastiskt jobb för att skydda sina användare, men det finns alltid utrymme för förbättringar.

I ett inlägg på Googles blogg avslöjade företaget nya säkerhetsåtgärder som de har genomfört för att säkerställa att Gmail är säkert för sina användare. En av dessa metoder är att visa användare som är autentiserade och användare som inte är det. De som inte har ett frågetecken i stället för sitt profilfoto, vilket innebär att det här är någon vars profil är obehörig.

Google kommer också att införa varningsmeddelanden när e-postmeddelanden kommer med inbäddade länkar. Om länkarna anses vara farliga och leder till nätfiske eller skadlig programvara kommer Google att visa ett varningsmeddelande för att berätta för användarna att inte fortsätta och kommer att förhindra att sidan laddas helt.

Google noterar dock att inte alla flaggade e-postmeddelanden är potentiellt farliga. Vi är säkra på att du vid flera tillfällen kan få e-postmeddelanden från vänner, familjemedlemmar, arbete eller din bank som av misstag hamnat i din skräppostmapp, men på något sätt bara för att vara säker, bara dubbelkolla allt .

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Gmail, Google och säkerhet.