Google kan arbeta med höghastighets trådlöst internet

PUBG Mobile Beta Also Released On Play Store

google-sign-new
Google Fiber – företagets gigabit-internettjänst – rullas gradvis ut i fler städer över hela landet och det verkar som att företaget nu ser mot det trådlösa mediet för att utöka höghastighetsinternet. En ny FCC-arkivering från Google visar att den planerar att experimentera med 3,5 GHz-spektrum som hjälper till att lindra trängsel i Wi-Fi och förbättra konsumentupplevelsen när man går åt internet via trådlöst bredband.

Google har begärt att FCC får tillstånd att experimentera med frekvensområdet 3,4 till 3,8 MHz i 24 områden i USA, inklusive men inte begränsat till San Francisco, Mountain View, Boulder och Omaha.

Det ser dock inte ut som att Google kommer att förlita sig på allmänheten för mycket när det börjar köra tester. Det står i arkivet att tester kommer att genomföras av Googles entreprenörer och anställda, medan det kan tillåta utvalda “betrodda testare” att ta en titt på det också under noggrann övervakning.

Google avslöjar inte mer information om sina trådlösa bredbandsplaner vid denna tidpunkt, så det kan ta några månader innan vi får veta mer om detta. En trådlös bredbandstjänst från Google kompletterar snyggt Google Fiber-tjänsten som långsamt vinner mark i USA.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om FCC, Google och Google Fiber. Källa: cnet