Google kan nu diagnostisera dina medicinska symtom online

Google kan nu diagnostisera dina medicinska symtom online

google_medicalSäg att du badar en dag och du märker en klump i nacken. Det kan verkligen vara allt från en vanlig finn, en cysta eller något mer oroande som en tumör, så frågan är det tillräckligt allvarligt för att motivera en resa till läkaren? Visst, du kan Google ditt problem och tråla genom sidor och sidor på webbplatser och forum, men Google vill göra det smärtfritt.

Precis som hur Google kan visa orddefinitioner, väder och filmöversikt på sina söksidor utan att användare behöver klicka på de faktiska webbplatserna, har Google meddelat en liknande funktion när de söker efter medicinska symptom online. Som du kan se på skärmdumpen ovan kan Google nu visa några möjliga skäl till varför du kanske har sagt problemet.

Naturligtvis är detta bara en allmän diagnos, eftersom något så vanligt som huvudvärk kan uppstå från ett antal faktorer, och kanske inte nödvändigtvis är ett tecken på att du har en tumör i hjärnan eller att en aneurysm är på väg, men om du vill ha några snabba svar som du tror kan hjälpa, då kommer den nya funktionen förhoppningsvis att vara till nytta för användarna.

Med detta sagt hämtas inte informationen från Wikipedia som Wikipedia. Enligt Google, “Vi arbetade med ett team av läkare för att noggrant granska informationen om individuella symptom, och experter vid Harvard Medical School och Mayo Clinic utvärderade relaterade tillstånd för ett representativt urval av sökningar för att förbättra listorna vi visar.”

Men som Google noterar är det fortfarande bäst att konsultera en läkare om du är orolig för ditt tillstånd. Funktionen rullar ut på mobilen under de närmaste dagarna på engelska och i USA, men Google förväntar sig att den så småningom kommer att hitta vägen till andra länder och också kommer att finnas tillgänglig på andra språk i god tid.

Arkiverat i Allmänt> Medicinskt. Läs mer om Google och Health.