Google köper ansiktsigenkänningsföretag, Pittpatt

Pittpatt

Pittpatt

Tidigare har det förekommit rykten om att Google startar en ansiktsigenkänningstjänst (som har ifrågasatts av Google), men nu verkar det som om dessa rykten håller på att gå i uppfyllelse. Pittpatt, ett företag som specialiserat sig på ”pålitlig ansiktsigenkänningsprogramvara för bilder och video”, har officiellt meddelat på sin webbplats att det har förvärvats av Google.

Även om det inte nämndes varför Google skulle göra en sådan investering – det vi vet är att det kommer att föra företaget ett steg närmare att ha ansiktsigenkänningsprogramvara för video (Google gör redan ansiktsigenkänning med Picasa). Från och med nu vet vi inte vad Google har upp ärmarna: ansiktsigenkänning för Google+ kanske? Vi måste bara vänta och se, även om Google bättre skulle gå denna väg noggrant och se hur allmänheten var vacker när Facebook implementerade ansiktsigenkänning i fotomärkning.

Google har tidigare nämnt att de inte skulle använda sig av teknik för ansiktsigenkänning, vilket väcker några intressanta frågor – varför skulle Google förvärva ett företag som specialiserat sig på det då? Bara för att se till att andra företag inte har tillgång till det?

Filed in Web. Läs mer om ansiktsigenkänning, Google och teknik.