Google lanserar ny hårdvarudivision med Rick Osterloh

Moto_President_Rick_Osterloh

Moto_President_Rick_OsterlohEnligt folket på Re / code har de lärt sig att Google har lanserat en ny hårdvarudivision och att denna nya division kommer att ledas av ingen ringare än den tidigare presidenten för Motorola, Rick Osterloh, som kommer att gå med i Google som dess nya Senior Vice President och som också kommer att leda divisionen och rapportera direkt till Googles VD Sundar Pichai.

Medan Google har bekräftat att Osterloh kommer ombord på företaget redogjorde de inte för vad hans verksamhet är och vad denna nya division betyder för företaget. Rapporten har dock avslöjat vilken typ av aktiviteter som kommer att pågå i Googles nya hårdvarudivision, och detta består av projekt som Nexus, Chromecast, OnHub, ATAP, Chromebooks och Pixel C-enheter, och sist men inte minst, Glass.

Google Glass verkar äntligen ha ett hem sedan de flyttade från Google X förra året. Projektet kommer nu att ligga under Osterloh där det tidigare leddes av tidigare Apple-chef och Nest VD Tony Fadell. Fadell sägs stanna kvar som rådgivare till projektet, men annars fortsätter han att förbli Nests VD.

Vi är inte säkra på om den här nya hårdvarudivisionen kommer att ge något nytt från Google, eller om det helt enkelt bara är ett sätt att bättre hantera sina projekt, men på något sätt väntar vi fortfarande ivrigt på att se vilken typ av ny Glassmaskinvara Google har planerat för oss i framtiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google.