Google Maps får en massa nya röstkommandon

google_maps_voice

google_maps_voiceGoogle Maps är ett utmärkt verktyg för att navigera om du är i ett främmande land som du inte känner till. Det är fantastiskt när du går omkring och bra om du kör, men som du kanske har hört gör en ny lag i Kalifornien det ganska omöjligt att använda telefonen när du kör om den inte är monterad.

Det finns dock några goda nyheter, och det är i en uppdatering av Google Maps, företaget har meddelat att appen nu kommer att få ytterligare röstkommandon som du kan använda handsfree. ”För den ultimata handsfree- och ögonfria upplevelsen, se först till att du har de senaste versionerna av Google Maps-appen och Google-appen för Android. Nästa gång du går in i navigationsläge eller körläge kan du helt enkelt säga “Ok Google” följt av ett röstkommando utan att behöva trycka på eller ens titta på skärmen. “

Användare kommer att kunna använda sin röst för att göra en massa saker, som att leta efter bensinstationer, dölja / visa trafik, stänga av / stänga av röstvägledning, undvika vägtullar och till och med be om trafikuppdateringar eller visa alternativa rutter om du ‘ har stött på lite sylt. Du kan till och med få Google Maps att spela musik från Google Play Musik eller till och med ringa telefonsamtal. Om du vill ha hela listan över röstkommandon som för närvarande stöds av appen, gå vidare till Googles supportsida.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om appar, Google och Google Maps.