Google Maps kommer att få fler annonser

Google Maps kommer att få fler annonser

Google Maps är ett fantastiskt navigationsverktyg, oavsett om du behöver det för att hitta vägen till din destination medan du kör eller går, eller om du vill ta reda på tåg / buss tider och rutter, eller om du letar efter intressanta platser som är nära dig. Alla dessa funktioner är “gratis” i den meningen att användarna inte behöver betala för det.

Istället stöds de av annonser, och det ser ut som att Google kommer att lägga till fler annonser på Google Maps i framtiden. Detta kommer i form av vad Google kallar “promoted pins”. Dessa stift är i grunden stift av företagsplatser som företagen har betalat Google för att visas i Maps.

Som du kan se på skärmbilden till höger har Walgreens betalat Google för att de ska visas på kartorna och deras företagslogotyp och en lila stift visar var de är. När användare trycker på nålen eller logotypen kommer den att visa information som pågående kampanjer, eller kanske till och med erbjuda kuponger för artiklar som användare kan använda när de handlar i deras butik.

Dessa annonser kan också ändra hur du söker efter saker, som att be Google om kaféer nära dig kan leda till att kaféer som betalat för att deras plats ska listas visas först, som hur vanliga annonser visas i Google-sökning.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google och Google Maps.