Google Maps trafikinformation har upphört?

Google Maps

Google kartor

Det var först häromdagen vi meddelade att Google hade trafikinformation för vissa länder i Europa, och nu verkar det som en kortvarig funktion. Enligt en Google-anställd på det officiella Google Maps-supportforumet har Google beslutat att stänga av sin trafikinfotjänst för tillfället – åtminstone tills den visar ett sätt att släppa en förbättrad version av den.

Här är uttalandet från Google-medarbetaren:

Hej allihopa,

barryhunter har rätt, har vi beslutat att våra informationssystem bakom denna funktion inte var så bra som de kunde vara. Därför har vi tagit detta offline och arbetar för närvarande på att komma fram till en bättre och mer exakt lösning. Vi arbetar alltid för att ge dig den bästa Google Maps-upplevelsen med uppdateringar som dessa!

Tack,

Daniel

Medan Google nämnde att trafikinformationen inte längre var, förklarade de inte vad de menade med att försöka komma med en “bättre, mer exakt lösning.” Att döma av kommentarer i forumet ser det ut som att människor är nöjda med tjänsten hittills och klagar över dess förlust. Den här plötsliga stängningen av tjänsten får dig att undra hur korrekt informationen från tjänsten har varit hela tiden. Nåväl, det ser ut som om vi inte har trafikinformation från Google ett tag. Vad tror du att orsaken till avstängningen kan vara? Kommer du att sakna det?

Filed in Web. Läs mer om Google, Google Maps och Service.