Google Me on the Web låter dig veta vem som pratar om dig

Google Me on the Web

Google mig på webben

Medge det – du har googlat dig själv tidigare. Åtminstone en gång i ditt liv. Det är bara mänskligt att vilja ta reda på om du har en närvaro online eller om någon har pratat om dig. Jo, Google vet detta och har lanserat en ny funktion för att göra livet enklare för er folk. Called Me on the Web, den här funktionen som finns i din Google Dashboard under kontouppgifter låter dig veta vem som har pratat om dig. De har hittat ett sätt att samla allt om dig som är tillgängligt online och har gjort det enkelt för dig att kolla upp. Vad du har lagt upp online och vad andra har lagt upp, taggat foton av dig, svar på offentliga statusuppdateringar, din egen statusuppdatering – i princip allt som identifierar dig online offentligt, Google hittar det och låter dig veta.

Så medan jag på nätet låter dig veta vad som finns på internet som berör dig, har det några tips för dig som föredrar att vara anonym istället. Me on the Web tillhandahåller länkar till resurser som erbjuder information om hur du kan kontrollera vilken information från tredje part som publiceras online om dig (förhoppningsvis kommer du inte att stöta på några irriterande webbansvariga som vägrar att uppfylla dina önskemål).
Me on the Web är tillgänglig nu, gå bara till din Google Dashboard, leta efter kontouppgifter och Me on the Web borde vara där. Hur ofta googlar du själv?

Filed in Web. Läs mer om Google, online och sociala nätverk.