Google och Facebook går med i styrkor för att bygga snabbaste Trans-Pacific-kabel någonsin

Google och Facebook går med i styrkor för att bygga snabbaste Trans-Pacific-kabel någonsin

google-facebook-kabel
Google och Facebook har gått samman för att bygga vad som kommer att bli den snabbaste trans-Pacific-kabeln någonsin. Denna 120 terabit per sekund sjökabel kommer att ansluta Los Angeles med Hong Kong. De arbetar med Pacific Light Data Communication om detta projekt som är ett helägt dotterbolag till China Soft Power Technology. Kabellängden blir imponerande 12 800 km.

Detta projekt tillkännagavs första gången förra året men då var Google och Facebook inte kopplade till det. Den beräknade kostnaden för detta projekt sägs vara 400 miljoner dollar. Kabeln kommer att ha fem fiberpar som alla har kapacitet att ge 24 Tbps bandbredd.

Även om det kan tyckas osannolikt är det faktiskt inte ovanligt alls för företag som Google och Facebook att samarbeta med undervattenskablar. Facebook och Microsoft har redan ett sådant partnerskap för en transatlantisk kabel.

Företag som deltar i detta projekt kommer att ha sin egen del av kabeln, Google kommer att behålla sitt eget fiberpar för att säkerställa att dess trafik förblir privat. Det säger att den här nya kabeln kommer att ge större bandbredd och lägre latens för sina kunder i APAC-regionen. Detta kommer också att vara fallet för Facebook-användare i regionen.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Google. Källa: techcrunch