Google överger stöd för äldre webbläsare

Web Browsers

WebbläsareKan inte säga att vi inte såg det här komma, men Google har meddelat att det kommer att avveckla stöd för äldre webbläsare från och med den 1 augusti. Inledningsvis kommer det att börja med förlusten av vissa funktioner, men det kommer så småningom att bli förlust av de webbtjänster helt och hållet.

Google vill dra full nytta av HTML5-teknik, och äldre webbläsare som Internet Explorer 7, Safari 3, Firefox 3.5 och deras föregångare har bara inte möjlighet att göra det. Företag har försökt döda äldre versioner av sina webbläsare under en tid nu, och Googles vägran att stödja äldre webbläsare borde ge människor ett väckarklocka. När allt kommer omkring, vilket bättre sätt att inse att du behöver en webbläsaruppgradering när du inte kan kontrollera ditt Gmail-konto med ditt nuvarande?

Medan Google inte kommer att programmera sina tjänster så att de inte fungerar med gamla webbläsare – de gör bara inga test med dem, så om du har problem med att komma åt en Google-webbplats från din webbläsare – är du ensam om du inte uppgradera.

Med webbläsare som är gratis och lätt tillgängliga på internet får det dig att undra varför människor fortfarande fastnar med att använda föråldrad programvara. Dina tankar?

Filed in Web. Läs mer om Google, HTML5, tjänster och webbläsare.