Google planerar att ta sig an Uber med sin egen Ride-Share-tjänst

Google planerar att ta sig an Uber med sin egen Ride-Share-tjänst

google-självkörande bilNär det gäller ride-share-tjänster är Uber utan tvekan en av de ledande på marknaden, men de kan få lite konkurrens i form av Google. Enligt en rapport från The Wall Street Journal har de lärt sig att Google uppenbarligen lanserar sin egen rittdelningstjänst i San Francisco.

Men Uber behöver inte riktigt oroa sig för mycket för Googles inträde till scenen för att dela resan. Googles avsikter, enligt rapporten, handlar mer om samkörning och att skapa ett sätt för pendlare att delta i samkörning billigt. Det här är kontra Uber som verkar driva mer av en taxiföretag på begäran, men vem ska säga att Google inte kommer att utöka detta program i framtiden, eller hur?

Rapporten fortsätter att lägga till att Google kommer att använda Waze, som de äger, för att ansluta förare som är på väg i samma riktning. De kommer också att försöka göra priserna tillräckligt låga så att inte bara människor kan samlas utan att spendera för mycket pengar utan också att göra priserna tillräckligt låga för att avskräcka förare från att fungera som taxichaufförer.

Inga specifika datum nämns när detta program kommer att lanseras, men uppenbarligen lanserades pilotprogrammet redan i maj där det ägde rum runt Googles huvudkontor i Kalifornien, och det borde öppnas för invånare i San Francisco den kommande hösten.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google och Uber.