Google Play Store lanseras i Kina nära förestående

Google Play Store lanseras i Kina nära förestående

Uppdatering: Google har kontaktat Ubergizmo för att bekräfta att rykten nedan inte var korrekt och förmodligen berodde på viss förvirring kring Google Play-konsolen. Vi behöll originalstycket för referens nedan:

Google drog sina tjänster från Kina för nästan ett decennium sedan. Google Play Butik har inte varit tillgänglig i Folkrepubliken på grund av det men det kan snart lanseras i landet. Det finns tillräckligt med bevis på nätet som tyder på att lanseringen av Google Play Store i Kina är nära förestående. Detta kommer att bli en stor sak när man tänker på det faktum att de senaste rapporterna har visat att nästan 80 procent av de mobila enheterna i Kina drivs av Android.

Några ändringar har upptäckts i utvecklarkonsolen för Google Play som tyder på att lanseringen av Google Play Store i Kina kan ske inom en snar framtid. Kina listas nu som en mening på fliken “Prissättning och distribution” vilket innebär att utvecklare snart kommer att kunna erbjuda sina appar på världens mest lukrativa smarttelefonmarknad.

Det är relevant att nämna här att Kinas brandvägg inte längre blockerar Google Play Butik. Det kan faktiskt nås från olika regioner över hela landet. Medan det återstår att se om hela paketet med Googles tjänster någonsin gör det tillbaka till Kina, är det en stor möjlighet nu att dess appbutik snart kommer att öppnas för överflödet av Android-användare i Kina.

Det är oklart just nu när Google formellt kommer att meddela detta. Det förväntas hålla ett evenemang i oktober för Pixel 2-telefonerna, kanske kommer det att prata mer om detta då, eller kanske det inte väntar så länge och tillkännager lanseringen av Google Play Store Kina innan det ryktade evenemanget. Det är vem som helst gissar just nu.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om appar och Google Play Store. Källa: phandroid