Google ska fokusera Hangouts mer på sina affärsanvändare

Med Google Duo kan du nu gå med i gruppvideosamtal med en länk

google duo-appenTidigare idag lanserade Google Duo. Appen är en av två appar som Google visade upp vid I / O 2016 för flera månader sedan, och för de okända är det i grund och botten Googles uppfattning om Apples FaceTime. Men med appar som Duo och Allo, som båda tycks erbjuda liknande funktioner i Hangouts, vad blir plattformen?

Google försäkrade användarna redan i maj om att Hangouts inte kommer att gå någonstans. I själva verket uppgav företaget att de kommer att fortsätta investera i plattformen, och nyligen i en intervju med Engadget, kastade Googles VP för kommunikationsprodukter Nick Fox lite mer ljus på framtiden för Hangouts.

Enligt Fox uppgav han att Hangouts nu kommer att rikta sig mer mot Googles affärsanvändare, medan appar som Duo och Allo förväntas vara företagets konsumentfokuserade appar. Fox hävdar att detta beror på att Hangouts är djupt integrerat med Googles andra produkter, som Apps-sviten, samt har olika samarbetsfunktioner.

”Eftersom Hangouts bygger på ett Google-konto, eftersom det är djupt integrerat med Google-appar, Apps-sviten [things like Drive, Docs, etc.], Gmail, Kalender och så vidare, det har sett mycket mer framgång i företaget. Det kommer i allt högre grad att fokusera på den typen av gruppsamarbete företags produktivitetsutrymme. ”

Hangouts kommer att fortsätta att gå framåt, och om du inte är en affärsanvändare finns det ingen anledning till varför du inte kan fortsätta använda appen, men vad gäller mobil rör det sig att Google hoppas att Allo och Duo kommer att ta hand om dessa behov åt dig.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar, Duo, Google och Hangouts.