Google ska märka certifierade Android-enheter med en ‘Play Protect’ -logotyp

Google ska märka certifierade Android-enheter med en 'Play Protect' -logotyp

Det finns otaliga märken av Android-enheter där ute idag, av vilka du kanske har hört talas om och andra kanske inte. Med så många att välja mellan, är du säker på att Android-enheten du köper är certifierad av Google? Tack vare Googles senaste ansträngningar kommer du snart att kunna berätta.

Innan detta kunde du säga att en Android-enhet var certifierad baserat på huruvida den levererades med Google-appar eller åtkomst till Play Store. De som inte hade inte dessa appar eller åtkomst, men det är först efter att du köpte telefonen och slå på den, men innan det skulle du inte veta om du inte har gjort din forskning eller köpt från en ansedd tillverkare.

Men som vi sa är det något som Google förändrar med Play Protect-logotypen som kommer att märkas på enheter som är certifierade av Google. ”Idag erbjuder hundratals licensierade tillverkare en fantastisk upplevelse genom att få sina enheter certifierade […] Och när du handlar efter en ny Android-telefon eller surfplatta rekommenderar vi att du be om en certifierad enhet eller letar efter Google Play Protect-logotypen på lådan för att se till att den ger fördelarna med certifiering och ytterligare lager av säkerhet som tillhandahålls av Play Protect. ”

Att köpa från en ansedd tillverkare som Samsung, LG, HTC och så vidare skulle naturligtvis göra det lättare, men för vissa marknader kan det finnas billigare lokala varumärken som kunder kanske föredrar, och att se detta Play Protect-märke kommer att göra det lättare för dem att veta att deras enheter är certifierade av Google.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Android och Google.