Google-sökning gör det enklare att handla kläder

Google-sökning gör det enklare att handla kläder

google_shop_the_lookGoogle har alltid varit ett ganska praktiskt verktyg för att söka efter all slags information. Det är också ganska praktiskt när du vill handla vissa saker, och nyligen i ett försök att göra det enklare att handla kläder har Google lanserat en ny sökfunktion som heter “shoppa utseendet”.

Enligt Google, ”Låt oss säga att du letar efter en ny outfit att ha på dig för ett bröllop. Om du söker efter “cocktailklädsel” kan du se en bild av en populär modebloggare som bär en svart cocktailklänning, klackar och solglasögon. Du kan handla exakta (eller visuellt liknande) produkter som visas i bilden genom att trycka på och utforska relevanta produkter som visas i form av Shopping-annonser. ”

Vad detta betyder är att användare nu kommer att kunna spara tid på att söka efter kläder online eftersom det borde kunna visas i själva sökresultaten, i motsats till att användare måste skanna igenom olika webbplatser eller olika appar för att leta efter vad de vilja. Beviljas att den här funktionen verkar vara mer anpassad till annonsörer som en potentiell plattform för att marknadsföra sina kläder, men det verkar vara ganska användbart för människor som letar efter just det klädseln.

Som det ser ut är den här funktionen bara tillgänglig på mobilen och i USA, men med tanke på att den här nya funktionen för närvarande testas antar vi att det är vettigt för Google att begränsa sin publik för nu.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om mode och Google.