Google Station vill föra höghastighets-WiFi till världen

google-station

google-stationDe flesta av oss har turen att bo i delar av världen där tillgång till en snabb och stabil internetanslutning inte är något vi behöver oroa oss för. Det finns dock delar av världen som inte är så lyckliga, och som du kanske har hört vill företag som Google ändra det genom att ge dem fri tillgång till internet.

Googles ansträngningar i Indien har nyligen genomgått en ny märkning och kommer nu att kallas Google Station, och det verkar som om de inte bara stannar där. Tillsammans med rebranding verkar det som om Google har planer på att föra Google Station till andra delar av världen där det kommer att ge användare höghastighets-WiFi. Just nu är Google Station begränsat till Indiens järnvägsstationer, cirka 100 av dem över hela landet.

Google arbetar dock med lokala företag som RailTel och Indian Railways för att få WiFi till 300 stationer till under nästa år. Som vi sa har Google planer på att expandera bortom Indien och letar efter internationella partner för att hjälpa tjänsten till andra länder.

Chansen är för närvarande Google kommer att fortsätta att fokusera på tillväxtmarknader eftersom utvecklade länder som USA redan har offentligt WiFi i vissa områden, som Starbucks, för att inte tala om det mesta, internet är lätt tillgängligt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google.